Geek dobozt a népnek! | interjú a Neon Ninja Box csapatával

A dobozok korát éljük. Külföldön már évek óta hódít a meglepetésdobozok trendje, pár éve pedig Magyarországon is megjelent, elsőként a könyves szférában. Idén újabb vállalkozás indult, a Neon Ninja Box, mely a geek és animés szubkultúrára fókuszál, aminek én nagyon örülök, mivel, még ha piaci rést nem is tömtek be, rengeteg érdeklődőt kielégítettek. Elsőnek lenni szerintem mindig nagy felelősséggel jár, mivel ez határozza meg azt, hogy a későbbiekben lesz-e még az adott szolgáltatásból. Jó példa erre a már megszűnt BASC esete. Nagyon minőségi dobozokat hoztak kezdetben, viszont a piaci igényeket nem tudta egyetlen vállalkozás kielégíteni, így mindez újabb és újabb könyves meglepetésdobozok megjelenését hozta magával. Újabb és újabb ötleteket találtak ki, kialakult egy egészséges versengés a dobozok között, ami nyilvánvalóan a minőség növekedésével járt együtt. Azt hiszem, az újdonsült meglepetésdoboz is hasonló eredményeket fog produkálni, hiszen manapság a geek szubkultúra virágkorát éljük (az animésről sem feledkezem meg, az is elég jelentős, bár ez még mindig inkább a szubkultúra szintjén mozog, nem úgy, mint a geek, ami kissé divatirányzattá is vált. Zárójeles gondolat vége. Mégsem! A témával kapcsolatban ITT egy videó.), növekvő igény lesz erre a dobozra, pláne, ha tartják vagy akár növelik a minőség szintjét. Én nagy reményeket fűzök hozzájuk, jó a kezdeményezés, meglátjuk, mi lesz. Most pedig *damdamdam* DA INTERJÚ:

  1. Az első pár doboz alapján mi a meglátásotok, mekkora kereset van egy ilyen jellegű szolgáltatásra jelenleg Magyarországon?

Külföldön az ehhez hasonló meglepetés dobozok egyre népszerűbbek, de meglátásunk szerint Magyarország – még – nem elég nagy, hogy kialakuljon erre külön iparág. Idővel elképzelhető, hogy több meglepetés doboz fog megjelenni, de jelenleg nem lehet kellő mértékű geekség és szerelem nélkül ezt csinálni – ami szerencsére bennünk megvan. 🙂

  1. A tematikához illő tárgyakat honnan és milyen ötletek alapján szerzitek be? Spontán döntötök, vagy előre megtervezitek, hogy pontosan milyen ajándékok kerüljenek a doboza, és ez alapján szerzitek be őket konkrétan?

Megtervezzük egy évre előre a tematikát minden év végén. Tekintve, hogy 2018 év végén indultunk, így még túlzás rendszeres tervezésről beszélni, de igyekszünk minél jobban, alaposabban és következetesebben követni a trendeket, hogy releváns témájú boxokkal tudjunk megjelenni. Természetesen, egyéni érdeklődési köreink miatt igyekszünk minden témában up-to-date-ek lenni.

  1. Gondolkodtatok bármilyen egyedi tervezésű terméken? Terveztek esetleg magyar artistokkal kollaborációs tevékenységet folytatni? Gondolok itt olyanokra, hogy póló terveztetése, printek, kis apróságok dobozolása.

Saját márkás, Neon Ninja pólóink vannak már a kezdetek óta. Ezeknek a minőségére igyekszünk minél nagyobb hangsúlyt fektetni, hogy időtálló maradjon és szeressék az emberek hordani. Mindemellett még tervezünk egyéb saját márkás termékeket létrehozni, de a részletek még egyelőre titkosak. 🙂

  1. Hogyan született meg a Neon Ninja Box ötlete? Milyen indíttatás áll mögötte?

Csapatunk egyik tagja alapította az egyik hazai könyves témájú meglepetés csomagot, amely adta az alapját a Neon Ninja Boxnak. A tagokkal nem mellesleg kollégák vagyunk, így a közös ebédidők alatt kialakult beszélgetések továbbgörgették a gondolatfolyamatot egészen addig, amíg hosszas tervezéseket követően bele nem vágtunk a megvalósításba.

  1. A tematikákat mi alapján döntitek el? Olyan témát választotok, ami hozzátok is közel áll, vagy inkább a populáris irányban mozognátok, hogy minél több emberhez eljusson a dobozotok?

Mindannyian óriási rajongói vagyunk bizonyos témaköröknek. Van, aki a játékokban vagy a filmes-sorozatos és popkult világban, de némelyikünk az anime világban van otthon. Mindannyian átlátjuk ezeket a témaköröket, ismerjük a klasszikusokat és folyamatosan nyitott szemmel járunk, illetve próbálunk megfelelni a trendeknek is. Néha, azonban előfordul, hogy a szívünknek kedves címeket is belecsempésszük egy-egy boxba.

  1. Írtátok, hogy az anime boxokba akár mangákat is tennétek. Mit gondoltok, ez beindíthatja újra hazánkban a mangák kiadását? Gondoltatok esetleg arra, hogy kiadókkal működjetek együtt ilyen téren?

A manga eléggé szubkultúra meglátásunk szerint. Nem túl sokan szeretik, de akik igen, azok rajonganak értük. Az anime témájú boxokba szeretnénk mindig mangát rakni, azonban a friss megjelenésű címek magyar nyelvű gyártása csak nagyon lassan indulhat meg. Néhány hazai kiadóval már együttműködünk és igyekszünk a legtöbbet kihozni a kooperációból, de nem tartjuk azt sem kizártnak, hogy angol nyelvű mangák jelenjenek meg a Neon Ninja Boxokban.

  1. Ti magatok melyik boxot részesítitek előnyben? Inkább geek vagy inkább animés boxot vásárolnátok? Szerintetek melyikkel tudnátok inkább újat mutatni a vásárlóitoknak? Melyikben láttok több potenciált?

Mindegyiket megvásárolnánk egytől-egyig. Olyan boxot nem állítunk össze, amelyet nem tudnánk magunknak ajándékba elképzelni. Néhány témakör viszont ismétlődni fog, nem feltétlenül a potenciál, hanem a témakör mérete miatt.

  1. Mit preferáltok jobban: kevesebb, de hivatalos rajongói termékek a dobozokban vagy több, de nem hivatalos termékek? A ti meglátásotok szerint a vásárlóitok melyiknek örülnének jobban?

Csak és kizárólag hivatalos termékeket rakunk a dobozokba. Vannak nagyon jó utángyártott vagy félhivatalos formából származó termékek is, de mivel mi magunk is azt szeretnénk, hogy a Neon Ninja Box egy minőségi és exkluzív doboz legyen, ezért arra törekszünk, hogy a lehető legkirályabb dolgok kerüljenek bele.

  1. A Neon Ninja névnek van bármilyen mélyebb jelentése, esetleg személyes vonatkozás vagy csupán egy frappáns, jól hangzó, könnyen megjegyezhető nevet kerestetek?

A Neon Ninja nem csupán egy név vagy egy márka. A Neon Ninja egyes feljegyzések szerint a XV. század derekán jelent meg egy szupertitkos ninja háborúban, Hokkaido délkeleti részén. Rendkívül véres csata volt, repültek a surikenek és csattogtak a katanák – egy különleges tárgyakat tartalmazó boxért. A harcot egy neon színekben pompázó mennykőcsapás szakította félbe, amelyet követően materializálódott a harcosok előtt a Neon Ninja és magával vitte a misztikus dobozt, majd eltűnt. 2018 év végén, a Föld nevű bolygó szív chakrájában, Magyarországon jelent meg ismét, ahol azóta harcosokat verbuvál a Neon Ninja Boxokkal és klánt alapít (Neon Ninja Klán). Jövőbeli tervei egyelőre még ismeretlenek és szupertitkosak. 😉

Én Fancsali voltam és vagyok is. Legyetek jók vagy rosszak, ahogy akarjátok, de olvasni és művelődni el ne felejtsetek! Ha esetleg érdekelne benneteket, akkor van a blognak egy Facebook csoportja is, ahol várok mindenkit szeretettel csodálatos eszmecserékre és vitákra: ITT.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s