UNBASCING |Júniusi felnőtt doboz

Üdv-üdv!

A múlt héten valószínűleg mindenki megkapta (már aki rendelt, sajnos ingyen nem vágják senkihez) a BASC dobozát. Ebben a hónapban hozzám is érkezett egy dobozka, méghozzá egy felnőtt kiadás, ami ugyan még csak nemrég debütált, de hihetetlen sikert aratott, valószínűleg a könyves lámpának hála, ami a múlt haviban szerepelt. Sajnos nekem olyan nem jutott, ami miatt kicsit csalódott vagyok, hiszen tényleg rettentő király az a lámpa, de az is igaz, hogy maximum dísznek használnám. Díszeknek pedig már nincs hely a szobámban (Gyűjtögető életmód nem kifizetődő, ha helyről van szó!). Én eddig két BASC dobozt szereztem, még anno az állatos tesztdobozt bonthattam ki, aminek ugyan voltak kisebb-nagyobb hibái, de összességében tetszett. A másik a mágikus lények tematikájú doboz volt még talán februárban. Ott a könyv kivételesen jó volt, viszont az estrákkal nem különösebben voltam megelégedve. Azóta szerencsére eltelt pár hónap és gratulálok, a BASC hatalmasat fejlődött. Az utóbbi időben, ahogy nézegettem a kicsomagoló (sajnálom, de utálom unboxingnak nevezni) videókat és blogposztokat, teljesen el voltam képedve, mivel kvázi külföldi színvonalú dobozokat láttam. A legjobban nekem egyébként még a talán áprilisi angol doboz tetszett, amiben Children of blood and bone című regény volt.

Tehát jelentősen fejlődtek a kezdetekhez képest a dobozok, úgyhogy rettentő kíváncsi voltam már a felnőtt boxra. A YA regények egyébként nem állnak annyira közel a szívemhez, így abból a fajta dobozból nem igazán szerettem volna, mivel kétesélyes, hogy tetszene e a könyv. Amikor megtudtam, hogy lesz felnőtt doboz, szinte elaléltam a boldogságtól, már alig vártam, hogy kicsomagolhassam az e havit. Ezzel kapcsolatba pedig különösen izgatott voltam és nem csak azért, mert ez egy meglepetésdoboz. Hanem azért is, mert horror-misztikus témájú, ami pedig az egyik kedvenc zsánerem. Amikor pénteken megkaptam a dobozt szinte azonnal nekiestem (persze csak óvatosan, mivel maga a doboz is nagyon édes). Ha már itt zárójelesen emlegetem a külsőt, muszáj kicsit bővebben is írnom róla, hiszen nekem ez az első új dizájnos dobozom. Sokkal édesebb és igényesebb, mint az előző. Az különösen tetszik, hogy egy plusz csomagba rakják, hogy semmiképp ne sérüljön, ennek ugye az is előnye, hogy így nem a dobozra kell ragasztani a szállítási cím matricáját, így nem sérül a doboz és ki lehet rakni. Én ki is raktam, a könyvespolcom tetejének csodálatos dísze lett.

Amikor kinyitjuk a dobozt, egy helyes kis fekete papírka fogad minket, igazodva a témához. A tetején pedig ott nyugszik tökéletes békességben egy lapocska, ami feltünteti a témát és, hogy mit tartalmaz a doboz. Ezzel egyetlen problémám volt, alig olvasható rajta a szöveg, mert nagyon sötét. Igen-igen, ez a más szemében a szálkát effektus, de hát engem ezért fizetnek (dehogy fizetnek! egy kanyi vasat sem adnak…).

IMG_0330[1]

Természetesen, ahogy kinyitottam a dobozt, azonnal feltűnt a kis londonos dolog, amiről először elképzelésem sem volt, hogy micsoda. Nehezen is tudtam kiapplikálni, de amikor végre, hosszas, prometheusi szenvedés után kiszedtem, elakadt a lélegzetem. Elmondom, hogy mi zajlott le a fejemben: EZ EGY KÖNYVTÁMASZ! EGY KÖNYV-TÁ-MASZ! Már nagyon régóta szerettem volna egyet, mivel a könyvespolcom pakolós része már fullon van, úgy kell betetriszeznem a könyveket, viszont így, hogy lett könyvtámaszom, végre tudok a polcocskám tetejére is pakolni még több helyet kicsikarva belőle. Egészen addig, amíg össze nem dől… Sajnos szegénynek már meg vannak hajolva a polcai, pedig még csak egy éves… oké-oké… másfél.

Beszéljünk egy kicsit a kajáról is, hiszen a kiskutyám után az az életem másik értelme. Természetesen ebből a dobozból sem maradhatott ki a nasi. Egy nagyon finom, aszalt meggyes, fehér (kézműves!) csokis édességet kaptunk, ami hihetetlen finom, rejtegetem is a családom elől rendesen. E mellé pedig egy nagyon különleges kávé volt, háromféle lehetett a dobozban, csokis, ír krémlikőrös és mogyorós. Ezek közül én az utolsót kaptam és jelentem, rettentő finom. A csomagolása is elég Instagram szagú, igazi retro dizájnt kapott.

img_03031.jpg

A képen látható cuccos, amin a kávét és a nasit pózoltattam egy könyvvászon, aminek szintén nagyon örültem. A BASC most nagyon ráállt ezekre, ami szerintem nem feltétlen baj, hiszen tényleg nagyon királyul néznek ki, csak amikor valaki már az ötödiket kapja, az már lehet, hogy kicsit unalmas. Ettől függetlenül én nagyon örültem neki, mivel nekem még nem volt, a külleme is igazán igényes, nagyon tetszik, hogy ilyen térképes-hajós-tengeres minta van rajta. Legutóbb már annyira használni akartam, hogy csak azért képes voltam magammal az utolsó sulis napomra könyvet vinni, hogy végre kipróbálhassam. Nem olvastam aznap, dög nehéz is lett a táskám, de legalább használhattam. Eddig csupán azért nem vittem magammal könyvet mindenhová, mert féltem, hogy megsérül, de innentől kezdve rettegj vállam, mert meg fogsz szakadni a plusz kilóktól! Különben meglepődtem ezen a könyvvásznon, én egyáltalán nem számítottam rá, hogy ez ilyen minőségi. Nagyon ki van párnázva, az anyagai is jó, tényleg védi a könyvet, minőségi darab. Amúgy a képen lévő csodálatos terítő édesanyámé, aki rettentő boldog, hogy a meseszép terítője felkerülhet az internetre. 😀

Ezen felül volt még egy igazán jópofa dolog a dobozban. Egy könyves zokni! De nem ám akármilyen! Az van a talpára írva, hogy: Ha ezt el tudod olvasni (egyik talp), hozd ide a könyvemet (másik talp). Imádom, az anyagai is jó, egyetlen egy hibát látok benne. Elég kicsi méret. Egy negyvenhármas férfitalpra nem lehetne felhúzni. Oké, nekem nincs ilyen gondom a pici lábammal, de na, biztos vannak nagy lábú emberek is. Ettől függetlenül tényleg baromi kényelmes és még annál is jópofább. Ez tipikusan olyan dolog, amit csak úgy, ha meglátom a neten, nem feltétlen rendelem meg magamnak, de így szerintem tök jó megkapni.

img_03361.jpg

És jöjjön a doboz lényegi része, a könyv, ami legnagyobb meglepetésemre egy magyar szerzőtől volt. Méghozzá Veres Attilától! Az íróúr első regényével, az Odakint sötétebbel már a megjelenésekor szemeztem, de valamiért nem jutottam el odáig, hogy meg is rendeljem. Hát, nem ezt a könyvet rakták bele a dobozba, hanem egy frissebb megjelenést, az Éjféli iskolákat, ami egy novellaválogatás. És a legnagyobb különlegessége ennek a kötetnek, amiért a BASC egy hatalmas pacsit érdemel, hiszen így még exkluzívabbá tették a dobozt az az, hogy a regény DEDIKÁLVA van. Minden egyes dobozban lévő könyvet dedikált a szerző, amire én egyáltalán nem számítottam, de nagyon megörültem neki, hiszen dedikált könyv sose rossz. A regényből már az első két novellát el is olvastam és jelentem, kegyetlen jó és kegyetlen fura. Többnyire fura, de azért imádom. Tényleg felnőtt regény, már az első novella is… hümm… izzasztó? Igen, ez jó kifejezés, elvégre az a címe, hogy Pornó éjfél után (én meg a kifejezésmódom…).

Különösen tetszett ez a doboz azért, mert ilyen hasznos dolgokkal volt tele. Könyvvásznat használni fogom, a zoknit is fogom hordani és a könyvtámasz is jól jön a polcom tetejére. A nasi meg a kávé pedig mindig elfogy. Szeretem az olyan dobozokat, amikben használati tárgyak vannak. Persze, örülök egy poszternek is, imádom velük kidekorálni a szobámat, van is pár a falamon, de azért egy könyves zokni mégiscsak extrább és különlegesebb. Még, ha nem is tetszik, ajándékba is szívesebben adom. Azért egy könyvjelzőt kicsit hiányoltam, ha mást nem is, egy könyvhöz illő könyvjelzőcskét hozzácsaphattak volna a dobozhoz, annak ellenére, hogy soha nem használok könyvjelzőt.

Összességében imádtam ezt a dobozt, nagyon király holmikkal volt tele, a könyvválasztás is zseniális. Az meg csak egy hatalmas plusz, hogy még dedikálta is a szerző. Remélem a BASC folytatni fogja ezt az irányvonalat, mivel mostanában zseniális dobozokat adnak ki, mondhatni ők a legszínvonalasabb magyar, könyves meglepetésdoboz a piacon, pedig van már egy pár itthon is. És még a végére jöjjön pár nagyon esztétikus és szemet gyönyörködtető kép, hogy irigykedjenek azok, akik nem szereztek ilyen dobozt (huhh, ez de nagyképűen hangzott…).

Én Fancsali voltam és vagyok is. Legyetek jók vagy rosszak, ahogy akarjátok, de művelődni el ne felejtsetek!

Reklámok

UNBASCING |Júniusi felnőtt doboz” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s