Helyek, ahová el akarok jutni | Fancsali utazik

Üdv-üdv!

Szokták mondani, hogy hajtja a vére, hát az engem is hajt, mivel örökmozgó és enyhén hiperaktív vagyok. Folyton csinálok valamit, kismillió hobbim is van, viszont az utazás is vonzz, csakhogy egyelőre szegény vagyok, mint a templom egere, valamint egyedül nem is igazán mernék belevágni egy utazásnak. Viszont az útijaim céljai már nagyjából megvannak. Néhányuk kisgyermekkorom óta dédelgetett álom. Igen, már kisgyereknek is utazni vágytam, a TV-ben már akkor szerettem nézni a különféle távoli országokkal foglalkozó dokumentumfilmeket. Szerencsére most van egy szintén utazni vágyó barátnőm, akinek ugyan még nem vetettem fel az ötletet, de majd kuporgatok és, ha lesz rávalóm, akkor ráveszem, hogy jöjjön már el velem körbenézni a nagyvilágban. De sajnos ez a gyűjtögetés majd akkor veszi kezdetét, ha nyári munkára tudok menni, az meg hol van még! Viszont tervezgetni lehet, úgyhogy íme, jöjjenek azok a helyek, amik már régóta tervbe vett úticélok.

A hideg térségekbe mindig is vágyódtam, mivel a cikk képéből ki is derül, a fenyvesek szívszerelmeim, a meleget nem igazán csipázom. Így jött az, hogy én mindenképp el akarok jutni valami északi országba, ahol még egyben van a természet, szinte érintetlen. Az első gondolatom Kanada volt, hogy igen, azt ott nekem találták ki. Egy hideg, hegyes, havas, fenyveses tóparti faház és egy hétig elvagyok. Szerintem egy gyönyörű hely, ahová már régóta vágyódom a hatalmas erdők miatt. Valamint leendő állatorvosként az állatvilág is érdekel, zárójelesen megjegyzem, odáig vagyok a farkasokért és szarvasokért. Kanada városait is lenyűgözőnek tartom, Toronto például a képekből ítélve lehengerlő lehet, bár azért engem mégiscsak a kanadai természet vonzz. Talán azért, mivel én nagyon szeretem a havat, de itthon nem igazán esik, vagy ha van, akkor nem tartós. Ott viszont igazi álom lehet, hogy mindent hó borít. Bizonyára még a levegő is sokkal tisztább és jobb is, mint nálunk, eddig a legmesszebb Tirolban voltam, ami szintén gyönyörű hely és már ott érzékeltem, hogy a levegő mennyivel tisztább. El sem tudom képzelni, Kanadában milyen lehet.

kanada

Maradva a hidegebb környezetnél, Kanada mellett még nagy álmom eljutni Svédországba. Kicsit mainstream, tényleg rengetegen vágynak oda, köztük én is. Svédország esetében nem is annyira a természet, – bár azt is lenyűgözőnek és csodálatosnak találom – hanem inkább az építészet és a városok azok, amik megragadták a tekintetemet. Nem olyan régi vágy nálam Svédország, viszont látván a sok gyönyörű képet, elég megszállott vagyok vele kapcsolatban. A svéd életfelfogás is nagyon szimpatikus, annak ellenére, hogy az én személyiségemmel nem kompatibilis, mert amíg a svédeknél a letisztultságé és a minimalizmusé a fő szerep, addig én megrögzött gyűjtögető vagyok, a rendszerezésben pedig egyszerűen borzalmas. Valamint a svédek szerintem olyan kis nyugisak. Én meg… hiperaktív és temperamentumos vagyok… Visszakanyarodva. Svédországot Kanadához hasonlóan gyönyörű helynek találom, de főként a városok fogtak meg, hogy minden kicsit olyan réginek hat, pedig elképzelni sem tudom, hogy belül milyen modernek lehetnek a lakások.

svédország.PNG

Túllendülve a havas bérceken és végtelennek tűnő fenyőerdőkön a következő hely, ahová mindenképp el akarok látogatni, az Japán. Aki ismer, az tudja, hogy a japán kultúra szerves része az életemnek, nagyon kedvelem azt az országot, az irodalmát, a filmművészetét, a festészetét, lényegében az egész kultúráját. Már kisgyerekként, az akkori szinkronos animéken keresztül én kapcsolatba kerültem ezzel a világgal és azóta rajongok a japán dolgokért. Olyan elhivatott vagyok, hogy a nyelvet is elkezdtem tanulni, bár így suli mellett nem igazán haladok vele. Rátérve magára az országra: a természet, a történelem és a nagyvárosok egyszerre vonzzanak. Szívesen megnéznék egy erdei kis szentélyt, de egy történelmileg jelentős palotát, vagy a nyüzsgő belvárost is megnézném. Szerintem, ha egyszer eljutok ebbe az országba, akkor az minimum egy bő hónap lesz, mire minden fontosabb dolgot megnézek, amit látni szeretnék, no meg persze a hasamat is szeretem, úgyhogy minden bizarr és tradicionális ételt, valamint italt megkóstolnék. A legközelebbi kapcsolatom ezzel az országgal egyébként nekem a szentendrei japán kert volt, ami egy kisebb csalódást okozott, mert nem volt olyan nagy, mint amilyenre számítottam, viszont szépnek szép volt, azt meg kell hagyni. Japán mellett nagy álmom még Dél-Korea és lényegében az összes távol-keleti ország, de ezeket most külön pontba nem akartam szedni, mert ugyanazon okok miatt szeretnék ellátogatni azokra a helyekre is, mint Japánba. Azaz a kultúra miatt.

japán

Állatorvosnak készülök. Ez az álom már egészen kicsi gyerek korom óta megvan nálam, úgyhogy én nagyon szerettem és szeretem még most is a természetfilmeket. Innen jött a rajongásom Afrika iránt. Már kisgyerekként is arról álmodoztam, hogy egyszer kijutok oda, mint állatorvos-zoológus-etológus és kutatom majd az állatokat. Tehát Afrikában engem főként a színes állatvilága vonzz. A kicsi Fancsali imádott a tévé előtt ülni és csillogó szemekkel nézni egy természetfilmet mondjuk az oroszlánokról. A mai napig szívesen megnézem őket, annak ellenére is, hogy tudom, hogy már láttam őket. Az állatvilág mellett azért a tájat is szívesen megnézném, főleg a hegyeket és a szavannákat. A Nap ott valami eszméletlen lehet, a képekből kiindulva csodálatos lehet ott a naplemente.

afrika

Ha már megmutattam a céljaimat, kicsit talán érdemes lehet beszélni az odautazásról is. Én az utazáshoz úgy állok hozzá, hogy nekem már az egy kaland, ezért azt is a lehető legizgalmasabban szeretném megvalósítani. Nekem ez a félnomád, sátorozós nyaralás nagyon tetszik, ráadásul még költséghatékony is, mivel nem kell szállást foglalni drága pénzekért. Mint már említettem, egyszer be szeretném utazni a világot. Kezdjük kicsiben, mondjuk Európával. Erre szerintem nagyszerű lehetőséget kínál az Interrail. Már korábban akartam erről az utazási lehetőségről írni, de mivel közvetlen kapcsolatom nem volt vele, inkább elvetettem. Viszont mivel most pont a témába vág, egy pár sor szeretnék róla írni, hiszen szerintem egy viszonylag olcsó, de minőségi utazási lehetőséget kínál.

Az Interrali lényegében egy bérlet, amit ha megveszel, akkor a lejáratáig bárhová eljuthatsz busszal és vonattal Európán belül. A legnagyobb előnye az, hogy nincs korlátozva, egy nap hányszor szállhatsz vonatra vagy buszra. Kissé talán drágának tűnik, a legolcsóbb is 286 euró, de figyelembe véve azt, hogy mennyit utazhatsz, szerintem nem egy drága összeg. Főleg, ha nem szállodákban éjszakázik az ember. Az Interrail bérlet szerintem inkább a fiataloknak való, akikben még tényleg túlbuzog az utazás iránti vágy. Kisebb-nagyobb csoportokban biztos, hogy egy fantasztikus élmény. Egyszer mindenképp szeretnék egy ilyen bérletet váltani és ennek a segítségével végigsátrazni Európát. Az Interrail egy olyan utazási lehetőség, ami a fiataloknak is lehetőséget kínál az utazásra, hiszen annyira nem drága, mintha megvennéd mondjuk Hollandiába a repjegyet, és lefoglalnád a szállás. Ezzel ráadásul több országba is el lehet ugye jutni, ami megint hatalmas előny.

Ezt az utazási megoldást nem feltétlen javasolnám mindenkinek, hiszen anyukám is megmondta, őneki a nyaralás a kényelemről szól, nem fog szűrt vizet inni. Bizonyára sokan vannak ezzel hasonlóképp, nekik nem ez lesz a megfelelő utazási módszer. Valamint ahhoz, hogy így utazz, valamennyire azért talpraesettnek is kell lenned, hiszen idegen országba mész csak tömegközlekedést használva. Elég ijesztő, de azt hiszem belém annál több kíváncsiság és világjáróság szorult, minthogy kihagyjam ezt a lehetőséget.

Egy szónak is száz a vége, vigyázz Európa, mert jövök! Előkészítem a terepet a világuralmamra!

Nektek van bármilyen tapasztalatotok az Interrial utazással kapcsolatban? Vannak konkrét helyek, ahova vágyódtok?

Én Fancsali voltam, és vagyok is, lájkoljatok facebookon, iratkozzatok fel a blogra és a többi közhely. Legyetek rosszak, vagy jók, ahogy akarjátok, de ha utazni akartok, akkor ne várjatok sokáig!

Reklámok

Helyek, ahová el akarok jutni | Fancsali utazik” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Japán nekem is nagy álom, de jövőre megyek is, már eldöntöttem! Képzeld, még a nyelvet is elkezdtem tanulni emiatt! :O

  Egyébként ha vonzanak az északi országok, mint Kanada és Svédország, Skóciát mindenképpen szívből ajánlom! ❤ Itt élek lassan 5 éve, előtte-azóta is utaztam sokat, de nem lehet vele betelni!
  Skye sziget olyan, mint a kelta mondákban a Hotak szigete, elvarázsolt, édeni táj.

  Kedvelik 1 személy

  • Ú de irigyellek! A nyelvel milyen szinten vagy?

   Skócia meg Wales is nagyon vonzz. Kedvelem ezeket a “ködös, misztikus” helyeket. A Loc Ness tó a Scooby Doo film óta bakancslistás elemem. 😁

   Kedvelés

   • Teljesen alap szinten, hiraganát és katakanát már tudom olvasni, meg úgy kb. 100-150 kanjit, és nagyon alapvető dolgokat el tudok mondani, (pl. bemutatkozás, szeretem/nem szeretem etc.), de ennyi.

    Walesben még sosem jártam, pedig az is gyönyör!

    Amúgy csak nem téged is érdekel a japán tanulás?

    Kedvelik 1 személy

   • De-de. Már egész kicsi korom óta érdekel a japán kultúra, úgyhogy a nyelvet is egyszer meg akarom tanulni. Valamilyen tankönyvet szeretnék beszerezni, azzal könnyebb lenne, mivel jelenleg neten összeszedett anyagból tanulok.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s