Férfiideálok a könyvekben

Üdv földi lények! A könyvantropológus ezúttal nagy adag szarkazmussal jelentkezik!

A könyvekben millió meg egy olyan karakter leledzik, akire azt tudjuk mondani, hogy na igen, ez már fasza. És bizony ha jól beválik egy bizonyos fajta személyiség, akkor az hamar elterjed és egy nagyon népszerű sémává fog válni. Az alábbi cikkben négy olyan férfi karakter sablont szedek össze, amelyekre a nők nagy többsége bizonyára szemet vetne, ha az utcán szembemenne vele.

A rosszfiú

Talán az egyik legjobban bevált sablon. Szinte bármilyen műfajú regényben megjelennek és bizony ha főhősünk a női nem sorait gazdagítja, akkor megeshet, hogy egy elég pikánsan megírt szerelmi affér alakul majd ki köztük. A karakter egyik fő ismertetőjegye a modora. Az adott mű elején 100 esetből 99-szer egy tapló paraszt, természetesen utálják egymást a hölgyeménnyel, de aztán jön a nagy egymásra találás és fellángol szerelmük. A tapló férfiú valódi kis papucs-pincsivé alakul át, de persze ezek után is folytatja “motoros” életmódját, annyi kis változással, hogyha az asszonypajtás hívja ebédre, akkor azonnal ugrik, mint a jól nevelt kutya.

A szende szépszemű

Nem ússzuk meg érzékeny férfiak nélkül sem. Fontos megjegyezni, hogy nekik szinte minden esetben varázslatosan gyönyörű szemük van. És ezt bizony a szerző általában közli is velünk, de nem ám csak egyszer! Ohohó! Oldalanként minimum a kétszer, ha nem a háromszor. Temérdek olyan érdemi jelenettel gazdagítja a könyvet, hogy kedves Szendénk a távolba réved vágytól remegő szemekkel, melyek olyan érzékien csillognak, hogy főhősnőnk egyből lekapja a fehérneműjét. Persze nem csak ez az egy tulajdonsága van! Ő egy nagyon kedves gyerek, aki mindig megértően viselkedik a hölggyel, nagyon udvarias, magyarán a megtestesült tökéletesség. De ki kell, hogy ábrándítsak mindenkit, ilyen embert az összes galaxist átkutatva sem fogtok találni, maximum egy génmódosító biolaborban.

A szomszéd kölke

YA regények előszeretettel élnek a szomszéd srác szerepével, elvégre abból bontakozhat ki a legszebb románc, ha a szomszéd Balogh nagymama unokájával kavarsz. Általában tipikus gimi hőse a szomszéd, mert az új lány mégis hova máshova költözne, ha nem az új iskolája legmenőbb csávójának szomszédságába?! Szinte garantált a szerelembe esés, de miért? De miért, de miért? Mostanában mindenki ezt kérdezgeti. Hát azért, mert CSAK! A szomszédokban általában semmi különleges nincs az ég adta világon, kivéve, hogy olyan menők, hogy ha meglátod őket, magad alá pisilsz a gyönyörtől, amit az aurájuk kibocsát. És ezt a csodás aurát a főhősnő általában azonnal megérzi, és már kezdi is gyötörni magát gondolatban, hogy jajj, olyan király! Soha nem leszek elég jó neki!

Az adonisz

Ő a jéghegy csúcsa, nála nincs tovább, ő a legtökéletesebb férfi lény, akit Föld csak a hátán hordhat. A teste, a jelleme, mindene olyan, hogy a nők csak tátott szájjal bámulnak rá vággyal teli tekintette. Ők így általában az utcákon rohangásznak, odamennek teljesen átlagos külsejű asszonykánhoz, lazán leszólítják és már invitálják is egy kis intim mulatozásra. A nők persze egyből a karjaiba omlanak, ő meg csak habzsolja őket, de akkor jön AZ a Nő és megváltozik minden. Megzabolázza az adoniszt, aztán uccu neki szaladjunk, együtt folytatják a különféle kéjes dolgok művelését.

Remélem senkit nem bántottam meg, ez tényleg csupán szarkazmus volt, biztos vagyok benne, hogy a sablonok közül is vannak kiemelkedőek, ez most nem a jó karakterek ellen volt, csupán általánosítottam és kicsit kiironizáltam magam. ^^

Én Fancsali voltam, és vagyok is. Kövessetek facebookon, iratkozzatok fel a blogra és a többi közhely. Legyetek jók, vagy rosszak, ahogy akarjátok, de olvasni el ne felejtsetek!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s