Amit a könyvekből tanultam #1 Hogyan éljünk túl egy zombiapokalipszist?

Üdv-üdv! Itt a könyvantropológus, aki ezúttal jó tanácsokkal jelentkezik.

Ezzel szeretnék elkezdeni egy új rovatot, melyben azokat a hasznos információkat taglalom, amiket a könyvekből tudtam meg. Íme, itt is van a rovat első része. Kezdjünk is neki!

A zombiapokalipszis túlélésének tíz fontos “lépése” van:

1. Mindig mozogjunk csapatosan!

Ha csapatba verődünk, és együtt keresünk biztonságos menedéket, akkor nagyobb esélyünk van a túlélésre. Fontos, hogy egyedül soha NE induljunk útnak, mert ha megsérülünk, akkor teljesen magunkra leszünk utalva. No meg egy sereg zombival egyedül semmiképp nem tudsz, majd elbánni.

2. Mindig legyen nálad fegyver!

Semmiesetre se indulj el a vakvilágba használható fegyver és túlélési csomag nélkül, ha mégis megtennéd, akkor te lehetsz a díszvendég a zombik vacsoráján. Ha véletlenül nem tartanál otthon puskát, pisztolyt, esetleg gránátvetőt, vagy atomrakétát, akkor házilag is készíthetsz fegyver. Pl: egy kést erősíts egy bot végére, és kész is a zombiölő lándzsa.

3. Légy könyörtelen!

Ha bármelyik társadat megfertőzi egy zombi, NE habozz végezni vele, hidd el, neki is jobb lesz így. Ne érdekeljen, hogy a fertőzött az a gyereked, a dédnagyanyád, a halad, vagy akárkid. Öld meg és kész. A legfontosabb a túlélés.
Ha már az élelmetek is fogytán van, akkor ne félj kannibalizmushoz folyamodni, inkább a másik, mint te!
A zombikkal se félj végezni, egykoron talán emberek voltak, de most már nem azok. Lelketlen szörnyek, akiket a Te húsod táplál, NE menj a közelükbe, ne keresd az értelmet a szemükben, mert már minden intelligencia kiveszett belőlük!

4. Ne menj a sikolyok felé!

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy hősök akarnak lenni, így egyből ismeretlenek segítségére futnak, te legyél okosabb, ne tegyél ilyet. Ha az életed múlik rajta, akkor inkább gáncsold el a másikat, ezzel is időt nyerve magadnak. Ha sikolyokat hallasz, akkor amilyen gyorsan csak tudsz, kezdj el az ellenkező irányba rohanni. Ne keresd a veszélyt, rejtőzködj! 

5. Maradj mozgásban!

Ne állj meg, ne nézz vissza, és ne telepedj le! A zombik előbb-utóbb megtalálják a rejtekedet, ha sokáig egy helyen tartózkodsz, ha ezt el akarod kerülni, akkor egy helyen maximum 3-5 napot tölts. Csak gyalogosan közlekedj, és ezt is a lehető leghalkabban tedd. Ha autót vagy egyéb járművet találsz, azt hagyd a francba, a zombik meghallják, és akkor véged (meg egy idő után kifogyna a benzin)

6. Ne légy hivalkodó!

Vegyél terepszínű ruhát és kényelmes cipőt. Pink kisestélyiben és 40 cm-es sarkú topánkában még csak meg se próbáld elhagyni a menedéked. A legjobb, ha fekete/barna/zöld pamutnadrágot és fölsőt viselsz futócipővel.
Parfümre és egyéb tisztálkodási szerre ne is gondolj! Ha kiszagolnak véged! Légy természetesen büdös!
NE énekelj és táncolj, zenét meg pláne ne hallgass! Lehetőleg ne csapj zajt, ne cirkálj az avarban!

7. Soha ne kiabálj el semmit!

Ha kijelented, hogy “de jó, milyen rég nem futottunk bele egy zombicsapatba sem”, akkor biztosan meg fog jelenni egy hatalmas horda a láthatáron. Inkább örülj csak magadban, de hangosan semmiképp ne mondj ki semmit, feltéve, ha le nem kopogod. Akkor aztán mondhatsz bármit! 🙂

8. Keresd a “kolóniát”!

Ugyebár mindig van egy embertömeg, akik falat húzva egy város köré, túlélik az apokalipszist és vígan éldegélnek. Ha ilyesmi a füledbe jut, azonnal indulj, és keresd meg, mert ott csak jó lehet, oda “biztos” nem fognak tudni behatolni az élőhalottak! (ennek a hátulütője, hogy mindig megrohamozzák a várost, de szerencsére sose jön össze nekik)

9. Ess szerelembe!

Mint a legtöbb zombis regény főszereplője, legyél te is szerelmes! Ne érdekeljen, hogy undorítóan néz ki, és annyi esze van, mint egy zsák krumplinak (lehet sokat mondtam), de ha ő az egyetlen férfi/nő a közeledben, akkor azonnal házasodjatok össze! Hogy miért? Csak mert! (egyébként jó, ha te a pár női tagja vagy, a szerelmes férfi valamiért mindig meghal)

10. Tégy úgy, mintha mindent tudnál!

Nem tudsz megölni egy zombit? Sebaj, csinálj úgy, mintha tudnál! Kit érdekel, hogy először van a kezedben gránát, dobd el úgy, mintha már ezerszer csináltad volna! És ami a legfontosabb, Te mindent jobban tudsz mindenkinél, ha tévedsz, akkor is igazad van! Légy a legképmutatóbb ember a csapatban (valamiért ezek sose murdálnak meg)

Ha bekövetkezik a zombiapokalipszis, és betartod ezeket a pontokat, akkor garantált a túlélésed!
Remélem ti is olyan jól szórakoztatok olvasás közben, mint én az írás alatt! 😀

Én Fancsali voltam, és vagyok is, lájkoljatok facebookon, iratkozzatok fel a blogra és a többi közhely. Legyetek rosszak, vagy jók, ahogy akarjátok, de olvasni el ne felejtsetek!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s